Logo

Pedikura

Mogoče se začne zgodovina nege nog s odstranjevanjem trna, na katerega je stopilo bitje s pokončno držo v savni Afrike pred približno 3 do 6 miljoni let. Ali pa se je vse začelo z žensko kamene dobe, ki je poškodovano stopalo svojega otroka povijala z listi? Nihče ne more oivedati tega, saj je skrb za stopala, del nege telesa ter razvijajoče medicine.

Pedikura je nega nog in stopal. Primerna je za vse, tako za moške kot za ženske. Otiščanci, boleča kurja očesa, vraščeni nohti povzročajo neznosne bolečine. Pa to niso edine težave z nogami. Mnogi trpijo zaradi glivičnih obolenj, pri katerih koža med prsti poka, krvavi in je vneta.

Vrste

 • Klasična pedikura

  …vključuje namakanje nog v zeliščni kopeli, odstranjevanje trde kože ter pravilno oblikovanje nohtov. Na koncu še sledi sproščujoča masaža s kremo, primerno Vašim stopalom.

 • Medicinska pedikura

  …vključuje namakanje nog v zeliščni kopeli, odstranjevanje trde kože, odstranjevanje otiščancev in kurjih očes. Sledi nega nohtov (oblikovanje, odstranjevanje vraščenih nohtov in glivičnih nohtov) in na koncu sledi še sproščujoča masaža s kremo primerno Vašim stopalom.

 • Kraljeva pedikura

  V zeliščni kopeli Vam bomo sprostili noge, odstranili trdo kožo ter pravilno oblikovali nohte. Po končani pedikuri se posvetimo refleksni masaži stopal s katero Vam sprostimo energetske pretoke v Vašem telesu in pomagamo pri izboljševanju kroženja vseh tokov v organizmu.

  Počutili se boste kraljevsko!

 • Pregled in svetovanje

  Pri pregledu se posvetimo vam in vašim nogam.

  Pogledamo vaša stopala, kakšna je koža vaših nog, oblika stopala in nohti.

  Sledi individualen pogovor z Vami, o vašem načinu življenja in o vaši obutvi.

  Na podlagi pogovora vam svetujemo o Vaši obutvi, kremah katere Vam priporočamo, čemu morate posvetiti več pozornosti in na kaj morate biti bolj pazljivi ter priporočamo pedikuro primerno Vašim stopalom.