Logo

Laminacija obrvi

Kaj je laminacija?

Laminacija ali fiksiranje je postopek trajnega oblikovanja obrvi, s katerim dlačicam spremenimo smer, da dobimo želeno obliko obrvi. Je popolna rešitev za tiste, ki nimajo simetričnih. To se navadno zgodi, če so dlačice neukrotljive in sledijo drugačni smeri, kot si želimo. Z laminacijo dosežemo simetrijo in videz košatih, bolj polnih obrvi. Po postopku so dlačice bolj ubogljive, lažje jih češemo.
Postopek se odsvetuje strankam, ki imajo zelo redke, tanke in kratke obrvi.

Postopek laminacije:

S čistilno peno najprej očistimo obrvi in make-up, če je prisoten. Obrvi oblikujemo z voskom ali pinceto. Nato dlačice počešemo navzgor in nanj nanesemo permanentni gel, kateri poskrbi, da se dlačice zmehčajo in jih lažje počešemo v želeno obliko.Sledi nevtralizator, s katerim dlačico nazaj zapremo in jo fiksiramo. Po potrebi lahko obrvi tudi pobarvamo. Na koncu na obrvi namažemo arganovo mazilo in jih počešemo v končno obliko.

Nega doma:

Po postopku je pomembno 24 ur dlačic ne močimo ali nanašamo make-upa. Zato so v teh 24 urah odsvetovane športne aktivnosti, bazeni, savne,… Po tem, lahko dlačice poljubno počešete, za lepši videz nanesete tudi kaj senčila in jih fiksirate s fiksatorjem za obrvi. Negujete jih lahko tudi s kakšno kremo ali arganovim mazilom/oljem. Za lažje oblikovanje, vam po postopku damo tudi krtačko, s katero si oblikujete in češete obrvi.

Kontraindikacije laminacije:

  • alergija na kozmetiko,barve za barvanje obrvi/trepalnic/las
  • kemični ali mehanski piling
  • opekline
  • ranice v predelu obrvi in oči
  • okužba oči ali vnetja
  • hormonsko neravnovesje

Obstojnost:

Laminacija je obstojna od šest do osem tednov. Potem se dlačice počasi vračajo v prvotno stanje. Včasih je treba več obravnav, da dosežemo želen rezultat.