Logo

Depilacija

Nekaj na splošno o depilaciji…

Depilacija izhaja še iz časov Egipčanov in Rimljanov. Egipčanski svečeniki so bili popolnoma depilirani, saj je kazanje dlačic oziroma poraščenosti  veljalo za amoralno vedenje. Tudi  antični Rimljani so izvajali depilacijo pred odhodom v njihova tako znana kopališča “terme”. Ker so bili privrženci raznih masažnih tehnik, so bili mnenja da se dosegajo boljši rezultati masaž na gladki koži – depilirani koži.

Različne vrste depilacij za obraz in telo, prepustite svoje probleme našim izurjenim rokam.

Brazilska depilacija

Voski brez trakov predstavljajo novo generacijo depilacijskih voskov in so najprimernejši za izvedbo brazilske depilacije. Voski obdržijo svojo fleksibilnost, se ne lepijo na kožo in se odstranijo brez lomljenja dlak, brazilska depilacija je zato manj boleča. Nizka temperatura segretega voska združuje učinkovitost in udobje za stranko. Zaradi preproste uporabe in učinkovitosti prvega nanosa, se ti voski lahko nanašajo po vseh površinah na telesa še posebej na intimnih predelih.

Voski brez trakov so priporočljivi predvsem za občutljive predele: bikini, podpazduhi in obraz, brazilska depilacija. Primerni so za vse tipe dlak in so posebno učinkoviti pri pobritih, močnih dlakah. Ker jih po uporabi zavržemo, ti voski zagotavljajo najvišjo stopnjo higiene.

 

In še dober nasvet…

Domača nega pred in po depilaciji- upoštevajte za optimalne rezultate

Pred depilacijo si naredite doma nežni piling, še posebej če se vam dlačice rade vraščajo. Po pilingu si mesta z vraslimi dlačicami dezinficirajte z mentolovo raztopino. To storite dan pred depilacijo. Na dan depilacije ni priporočljivo izvajanje pilinga, saj kožo s tem že oslabimo (odstranimo vrhnjo plast).

Po depilaciji je potrebno, še posebej če se vam rade vraščajo dlačice, delati nežne pilinge vsak dan ali pa močnejši piling 2x tedensko.

Po pilingu morate OBVEZNO navlažit kožo z losjonom, mlekom, ali mazili proti vraščanju za zaščito in preprečitev izsuševanja kože.

V kolikor boste upoštevale ta navodila, morajo nadležni problemi s suho kožo in vraščenimi dlačicami prenehati po mesecu pravilne nege kože.

Prednost depilacije z voski je gladkost kože, ki se lahko pri normalni in počasni rasti dlak obdrži tudi do 3 tednov, pri hitrejši rasti dlak pa do 2 tedna.

Vsak novi tretma oslabi koren dlake in s tem postajajo dlačice vse svetlejše in redkejše.