Logo

Vraščeni nohti

Kaj je vraščen noht?

Vraščen noht se najpogosteje pojavlja na palcu noge. Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje. Vraščeni nohti se enako pogosto pojavljajo pri moških in ženskah, ne glede na njihovo starost. Na žalost so pogosti tudi pri otrocih. Nekoliko bolj so k vraščenim nohtom podvrženi športniki ter ženske, ki nosijo neudobna obuvala – predvsem visoke pete in ozke čevlje.Vzroki za vraščanje nohta so tudi nepravilno postriženi nohti, preozki čevlji, obolenje nohta kot so na primer glivice, različne deformacije ali poškodba.

Kako si lahko pomagamo?

Z obiskom pri nas v salonu; s pravilnim striženjem, svetovanjem, usmeritvami ali namestitvijo sponke.

Kdaj se odločimo za namestitev SPONKE:

  • pri vraščenih nohtih,
  • močno ukrivljenih nohtih,
  • rahlo vraščenih nohtih kot preventiva,
  • deformaciji nohtov
  • pri zdravljenju hipergranulacije in kurjih očes v nohtni gubi

Komu je namenjena SPONKA?

Sponka je alternativa operaciji in je primerna za vsakogar. Nosijo jo lahko tudi otroci in diabetiki.

Več o postopku in namestitvi sponke

Sponka, ki jo pri nas namesščamo je medicinska sponka za korekcijo vraščenih nohtov, in vse vrste deformiranih in zvitih nohtov. Sponka regulira naravno rast nohta in se namešča individualno brez bolečin in lokalne anestezije. Gre za inovativno metodo, ki je alternativa operaciji. Sponka ostane na nohtu od dva tedna do približno dva meseca, nato se nadomesti z novo, vse dokler ni dosežen želeni rezultat zdravljenja. Po namestitvi medicinske sponke stranka občuti takojšnje olajšanje, saj je področje okoli nohta razbremenjeno. Sponka stranke ne ovira pri hoji in vsakdanjih opravilih, niti ni ovira pri nošenju različnih vrst obutve.

Kako preprečimo ponovno ali samo vraščanje nohtov?

Vraščanje nohtov lahko preprečimo ali pa vsaj zmanjšamo možnost nastanka, če nohte pravilno strižemo. Nepravilno postriženi nohti so namreč v veliki meri glavni vzrok za to, da ponovno nastanejo vraščeni nohti. Nohte strižemo ravno, robove pa le rahlo popilimo, tako da rob ni špičast ali oster, ker se v tem primeru ostri robovi lažje zarežejo v nežen obnohtni kanal. Učinkovita preventiva je tudi nošenje ustrezne obutve – izogibajte se preozkim ali premajhnim čevljem, ki pritiskajo na prste nog in nohte. Prav tako se izogibajte visokim petam (ženske).