Logo

Krhki in Lomljivi nohti

Roke so v današnjem času odraz urejenosti človeka; zato jih moramo skrbno ščititi in negovati, da nam bodo v ponos in pomoč 🙂

Veliko nas ima težave s krhkimi in lomljivimi nohti. Pomagamo si lahko s prehranskimi dodatki in pravilno nego nohtov; še prej pa je dobro, če poiščemo vzrok…?
Vzrok je lahko v prehrani: enolične prehrana, težave s ščitnico, hitra izguba teže, pomanjkanje biotina, folne kisline in vitamina B12, ali v nepravilni negi nohtov.
Za bolj zdrave in močne nohte vam priporočam, da spremenite prehrano ali posežete po prehranskih dopolnilih in nohte skrbno in pravilno negujete.
Da bodo naši nohti lepi in močni se moramo najprej odpovedati ščipalcu in škarjicam! Od zdaj naprej bomo krajšali in pili nohte s pilico (grobost od 200 do 240) samo v eno smer, vsaj na 5 dni – s tem poskrbimo, da bodo naši nohti zmeraj kratki in urejeni. Posledično ne bo prišlo do lomljenja in plastenja nohtov. Ampak spet moramo biti pazljive z lakiranjem. Če pustimo lak predlogo na nohtih in dopustimo da se lak sam začne luščiti od površine nohta, s tem dejansko povzročimo plastenje!
Priporočljiva je tudi uporaba utrjevalca za nohte (npr. s kalcijem); tako bomo nohte zaščitile pred zunanjimi vplivi in jih hkrati utrdile. Lak odstranjujemo z odstranjevalcem brez acetona; vsak drug ali tretji dan – s tem preprečimo luščenje laka in plastenje nohtov.
Če vam lakiranje ni preveč po volji, lahko posežete tudi po raznih kremicah ali oljčkih za nego nohtov in pri čiščenju ali pogostem stiku z vodo uporabljate rokavice za enkratno uporabo!
Torej, naj se nega vaših nohtkov začne zdaj; saj veste, kjer je volja, tam je pot!

Za dodatno nego vaših rok in ob-nohtne kožice ter oblikovanje nohtov, pa za vas poskrbimo pri nas v salonu! Če želite, pa dodamo še piko na i z lakiranjem – za bolj samozavesten pozdrav 🙂